Taşyünü volkanik bir kaya olan bazalt taşının 1350oC -1400oC' de ergitilerek elyaf haline getirilmesi ile oluşan doğal bir yalıtım malzemesidir. Taşyünü yalıtım malzemelerinin özellikleri nedir? Sorusunun cevabını bu yazımızda veriyoruz.
Çok Fonksiyonlu Kullanım Alanı
Taşyünü yalıtım malzemeleri dış cephe yalıtımında, bölme duvar arasında, çatı yalıtımında, çelik yapı yalıtımında ve fırın izolasyonunda kullanılmaktadır.
Çok Fonksiyonlu Özellik
Taşyünü yalıtım malzemeleri sadece ısı yalıtımında değil aynı zamanda ses yalıtımı ve yangın yalıtımında da kullanılmaktadır.
Isıya Dayanıklılık
1000 derece üzerindeki sıcaklığa dayanıklı olması nedeniyle taşyünü mantolaması yapılmış binalar insan hayatını önemseyen yapıdadır. Yangın esnasında ateşin yayılmasını önleyerek itfaiye ekiplerinin işini yapmasını kolaylaştırır. Aynı zamanda, taşyünü toksik duman emisyonuna katkıda bulunmaz. Apartman bloklarından gökdelenlere, endüstriyel tesislerden okullara kadar, yangına dayanıklı binalarla dolu sürdürülebilir ve güvenli şehirler inşa etmemize yardımcı olur.
Düşük Isı İletkenliği
Taşyünü yalıtım malzemelerinin ısı iletkenliği düşük olduğundan dolayı içeriden dışarıya ya da dışarıdan içeriye ısı geçişleri engellenir.
Akustik Yetenekler
Taşyünü yapısı, kentsel ulaşım sistemlerinden gelen titreşimleri ve gürültüyü izole etmek için tasarlanmıştır. İnsanlar ve binalar üzerindeki sesin zararlı etkilerini minimuma indirger. Evinizin içinde duyduğunuz gürültüyü %40 azaltır.
Sağlamlık
Taşyünü malzemeler, zamanla deforme olmazlar, özelliklerini kaybetmezler. İnorganik yapıda olduklarından organizmalar tarafından yok edilemezler. Sıcaklık veya nemdeki değişikliklere rağmen şeklini ve sertliğini koruyan benzersiz bir fiziksel yapıya sahiptir. Bu boyutsal kararlılık, on yıl boyunca performansının değişmediği anlamına gelir ve binanın ömrü boyunca bakım tasarrufu sağlar. Akıllı fiber yapısı sayesinde, taşyününün takılması da kolaydır. Her türlü düzensizliğe uyum sağlar, yalıtım tabakasında boşluk bırakmaz ve sarkma olmaz. Bu, iç mekan konforunuzu koruyarak temiz havanın korunmasına yardımcı olur.
Su İtici Özelliği
Taşyünü malzemeler, suya maruz kaldığında suyu yüzeyde tutar, su itici özelliğinin asıl bulunduğu katman taşyünü içerisindeki elyaftır. Elyaf suyun iç katmanlara doğru ilerlemesine engel olur. Binaları sert hava koşullarının etkilerine karşı korur.
Geri Dönüşüme Uygun
Bir bina yenilendiğinde veya yıkılıp yeni ürünlere geri dönüştürüldüğünde taşyünü kolayca çıkarılabilir. Böylece tekrar tekrar yeni taşyününe dönüştürülebilir.
Taşyünü yalıtım malzemeleri hakkında detaylı bilgiyi ücretsiz olarak öğrenmek için Sakarya’da bulunan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.