Dijital iŞletme

Blog

Blog

Isı Yalıtım Sistemlerinde Taşyünü Yalıtım Levha Malzemesinin Avantajları

Taşyünü volkanik bir kaya olan bazalt taşının 1350oC -1400oC' de ergitilerek elyaf haline getirilmesi ile oluşan doğal bir yalıtım malzemesidir. Taşyünü yalıtım malzemelerinin özellikleri nedir? Sorusunun cevabını bu yazımızda veriyoruz.

 

Çok Fonksiyonlu Kullanım Alanı

Taşyünü yalıtım malzemeleri dış cephe yalıtımında, bölme duvar arasında, çatı yalıtımında, çelik yapı yalıtımında ve fırın izolasyonunda kullanılmaktadır.

 

Çok Fonksiyonlu Özellik

Taşyünü yalıtım malzemeleri sadece ısı yalıtımında değil aynı zamanda ses yalıtımı ve yangın yalıtımında da kullanılmaktadır.

 

Isıya Dayanıklılık

1000 derece üzerindeki sıcaklığa dayanıklı olması nedeniyle taşyünü mantolaması yapılmış binalar insan hayatını önemseyen yapıdadır. Yangın esnasında ateşin yayılmasını önleyerek itfaiye ekiplerinin işini yapmasını kolaylaştırır. Aynı zamanda, taşyünü toksik duman emisyonuna katkıda bulunmaz. Apartman bloklarından gökdelenlere, endüstriyel tesislerden okullara kadar, yangına dayanıklı binalarla dolu sürdürülebilir ve güvenli şehirler inşa etmemize yardımcı olur.

 

Düşük Isı İletkenliği
Taşyünü yalıtım malzemelerinin ısı iletkenliği düşük olduğundan dolayı içeriden dışarıya ya da dışarıdan içeriye ısı geçişleri engellenir.


Akustik Yetenekler
Taşyünü yapısı, kentsel ulaşım sistemlerinden gelen titreşimleri ve gürültüyü izole etmek için tasarlanmıştır. İnsanlar ve binalar üzerindeki sesin zararlı etkilerini minimuma indirger. Evinizin içinde duyduğunuz gürültüyü %40 azaltır.


Sağlamlık
Taşyünü malzemeler, zamanla deforme olmazlar, özelliklerini kaybetmezler. İnorganik yapıda olduklarından organizmalar tarafından yok edilemezler. Sıcaklık veya nemdeki değişikliklere rağmen şeklini ve sertliğini koruyan benzersiz bir fiziksel yapıya sahiptir. Bu boyutsal kararlılık, on yıl boyunca performansının değişmediği anlamına gelir ve binanın ömrü boyunca bakım tasarrufu sağlar. Akıllı fiber yapısı sayesinde, taşyününün takılması da kolaydır. Her türlü düzensizliğe uyum sağlar, yalıtım tabakasında boşluk bırakmaz ve sarkma olmaz. Bu, iç mekan konforunuzu koruyarak temiz havanın korunmasına yardımcı olur.


Su İtici Özelliği
Taşyünü malzemeler, suya maruz kaldığında suyu yüzeyde tutar, su itici özelliğinin asıl bulunduğu katman taşyünü içerisindeki elyaftır. Elyaf suyun iç katmanlara doğru ilerlemesine engel olur. Binaları sert hava koşullarının etkilerine karşı korur.


Geri Dönüşüme Uygun

Bir bina yenilendiğinde veya yıkılıp yeni ürünlere geri dönüştürüldüğünde taşyünü kolayca çıkarılabilir. Böylece tekrar tekrar yeni taşyününe dönüştürülebilir.


Taşyünü yalıtım malzemeleri hakkında detaylı bilgiyi ücretsiz olarak öğrenmek için Sakarya’da bulunan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

XPS (Ekstrude Polistren Malzemeler) Yalıtım Levhası Özellikleri

XPS (Ekstrude Polistren Malzemeler)Yalıtım Levhası Özellikleri Nelerdir?

XPS yalıtım levhaları ısı yalıtımı yapmak amacıyla üretilen, homojen hücre yapısına sahip köpük malzemelerdir. Bu yapı sayesinde Ekstrude Polistren malzemeler (XPS) bünyesine su almaz, nemden etkilenmezler ve diğer köpük ısı yalıtım malzemelerine kıyasla daha yoğun bir yapıya sahip olduğu için daha iyi ısı yalıtımı sağlamaktadır. Yapı sektöründe çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. XPS Yalıtım malzemesinin özellikleri neler? Sorusunun cevabını bu yazımızda cevapladık.

 

 

Düşük Isı İletkenliği

Bir yalıtım malzemesinin ısı verimliliği R değeri olarak ifade edilir. R, malzemenin ısı akışına direncidir. R değeri ne kadar yüksek olursa, yalıtım gücü o kadar büyük olur. XPS yalıtım levhaları ısı iletkenliği düşük olduğundan dolayı içeriden dışarıya ya da dışarıdan içeriye ısı geçişlerini engeller.

 

Su İtici Özelliği

Su iticiliği özelliği sayesinde ısı iletkenlik değerini korur, şişmez ya da parçalanmaz bu sayede yapılarda oluşabilecek tahribatın önüne geçer.

 

 

Nem Direnci

Uzun vadeli performansı etkileyen kritik bir faktör, bir yalıtım malzemesinin nemin girmesine karşı direnebilmesidir. Nem, sadece inşaat sırasında değil, binanın ömrü boyunca yalıtımla temas edebilir. Emilirse, etkisi ısı verimliliği (R-değeri) büyük ölçüde azalmaktakdır. Kapalı hücre yapısı ve XPS'teki boşluk eksikliği, köpüğün nem penetrasyonuna diğer yalıtım malzemelerinden daha iyi direnmesine yardımcı olur. XPS köpük yalıtımının mükemmel nem direnci, laboratuvar testlerinde ve saha kullanım koşullarında tekrar tekrar ve tutarlı bir şekilde doğrulanmıştır.

 

Dona Karşı Dayanıklı ve Geri Dönüşüme Uygun 

Çok soğuk havalarda bile don tutmaz, özelliklerini kaybetmez.Geri döşüm malzemelerine karıştırılmadan geri döşümde kullanılabilir.

 

Kapalı Gözenek Yapısı ve Ufalanmaz

Kapalı hücre yapısı sayesinde uzun yıllar boyunca kullanılabilir.Esktrude Polistren (XPS) malzemeler kesilirken ufalanmazlar, özelliklerini kaybetmezler.

 

 

Basınç Dayanımı

XPS ısı yalıtım levhalarının darbe ve yüklere karşı dayanımı yüksektir. XPS'nin kapalı hücre yapısı mükemmel uzun süreli güç ve dayanıklılık sağlar. Ürünler, çeşitli uygulama ihtiyaçlarına uygun çeşitli basınç dayanımlarında mevcuttur.

 

Küf Direnci

XPS köpüğü esasen plastik bir malzeme olduğundan, küf oluşumunu ve çürümeyi engeller. Toprakta bulunan mikroorganizmalara karşı dayanıklıdır ve haşere için besin değeri sağlamaz. Bu özellikler XPS yalıtım levhalarını mükemmel kılar.

 

XPS yalıtım levhaları hakkında detaylı bilgiyi ücretsiz olarak öğrenmek için Sakarya’da bulunan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Gri Renkli (Karbonlu) EPS Neden Daha Çok Tercih Ediliyor?

Gri renkli (karbonlu) EPS Isı yalıtım ürünleri mantolamada en çok kullanılan ısı yalıtım levhalarıdır. Peki neden?


Bilindiği üzere mantolama sisteminin amacı bina dış duvarlarında ısı yalıtımı yaparak bina duvarlarından ısı geçişini azaltmak ve bu sayede binanın daha az ısıtma veya soğutma enerjisi kullanarak enerjiden tasarruf sağlamasını sağlamaktır. Diğer bir faydası da; binanın ısınma için kullandığı doğalgaz, petrol gibi kaynakları yakması neticesinde atmosfere saldığı karbondioksit gazının miktarını azaltarak çevreyi korumayı sağlamaktır.

 

EPS

Karbonlu EPS (Expanded Polystyren Foam) ya da genleştirilmiş polistiren köpük olarak bilinen, gri renkli karbon takviyeli ısı yalıtım levhasıdır. Genleştirilmiş polistiren (EPS), binanın tasarımını ve yapısal bütünlüğünü arttırabilen yapı malzemelerinden biridir. 1950'lerde geleneksel yalıtım malzemesi olarak tanındığından beri, EPS yeni uygulamalarda hızlı bir ilerleme kaydediyor. Günümüzde EPS, enerji verimliliği, dayanıklılık ve iç mekan çevre kalitesi açısından sürdürülebilirlik faydası ve iyileştirmesi nedeniyle birçok bina yapısında kullanılmaktadır.  


Ülkemizde yapılan mantolama uygulamalarında genel olarak EPS, XPS taşyünü ve camyünü ısı yalıtım levhaları kullanılmaktadır. Peki hangisi daha iyidir? Aslında bu sorunun cevabı tek başına aralarından bir tanesi iyidir olamaz. Hepsinin birbirine göre güçlü ve zayıf yanları vardır. Ancak standartlarını karşıladıkları sürece mantolamada rahatlıkla kullanılabilir. 


Performans
EPS, XPS, taşyünü ve camyünü ısı yalıtım levhalarından piyasada en çok kullanılan tipleri temel alınıp; ürünlere ait ısı iletim katsayıları, kalınlıkları ve yoğunlukları dikkate alınarak Rt-Isı geçirgenlik dirençleri hesaplanmıştır. Bilindiği üzere bir ısı yalıtım levhasının ısı geçirgenlik direnci ne kadar yüksek ise ısı yalıtım performansı ve getireceği tasarruf o kadar yüksek olur. 

 

Expanded Polystyren Foam


Yapılan hesaplama sonucunda gri renkli EPS’nin diğer ısı yalıtım levhalarına göre performansının daha iyi olduğu görülmüştür. EPS tip yalıtım levhalarına nazaran %25-30 oranında daha yüksek ısı yalıtımı kapasitesine sahiptir.


Maliyet
Peki maliyet farkı nedir? Nakliye maliyeti katılmadan 4 çeşit ısı yalıtım levhasını fabrika teslim birim fiyatlarını karşılaştırırsak beyaz EPS en ucuz gözükse de ürünlerin ısı yalıtım performansları ile birlikte bakmak gerekli. Fiyat – Performans kıyaslamasında gri renkli EPS’nin rakiplerine nazaran daha çok tercih edildiği görülmektedir.
Sonuç olarak diyebiliriz ki, ülkemizde yapılan mantolama uygulamalarında 16 Yoğunluklu Gri renkli EPS ısı yalıtım levhaları maliyet ve performans farkından dolayı daha çok talep edilmektedirler.
Gri Renkli EPS yalıtım malzemeleri veya daha fazlası için Topaç Yapı Malzemeleri A.Ş Sakarya ve Hendek mağazalarımızı ziyaret edebilirsiniz. 

Kendiliğinden Yayılan Tesviye Şapları Nerelerde Kullanılır?

Kendinden seviyelenen bu özel bileşikler, özellikle zemin iyileştirmeleri ve tadilat işlerinde, yüzeydeki çatlama, tozuma, aşınma, ondülasyon ve kot farklılıkları gibi yüzey bozukluklarının giderilmesi amacıyla kullanılır.

Kendiliğinden Yayılan Tesviye Şaplarının Kullanım Amaçları Nelerdir?

1. Son Kat Aşınmaya Dayanıklı Tabaka Oluşturmak Amacıyla Kullanılan Tesviye Şapları

İlk kullanım alanlarından biri olan “son kat aşınma tabakası oluşturan tesviye şapları” gerçek bitmiş zemin gibi hareket ederek başka bir zemin kaplama malzemesine ihtiyaç duymadan kullanılabilir. Elde edilen yüzey son kat aşınmaya dayanıklı tabaka olarak bilinir. Bu nedenle farklı bir zemin kaplamasına gerek duyulmaz. Bu tip yüzeyler, oldukça yüksek aşınma direncine sahiptir. Bahsedilen tesviye şaplarının kullanıldığı tipik uygulama alanları arasında depo katları, hafif sanayi uygulamaları, perakende mağazaları, havaalanları, alışveriş merkezleri ve kurumsal tesisler bulunmaktadır.

2. Zemin İyileştirme için Kullanılan Tesviye Şapları

İkinci kullanım alanı olarak karşımıza çıkan “altlık olarak kullanılan tesviye şapları”, herhangi bir yüzeyi düzeltmek ve betonun sahip olduğu bozuklukları gidermek için kullanılan tesviye şapı tipidir. Bu tür tesviye şapları, birçok zemin malzemesinin altında montaj aşamasından önce kullanılarak  zemin iyileştirilmelerinde önemli rol oynar.

3. Kot Farklılıklarını Düzeltmek Amacı ile Kullanılan Tesviye Şapları

Kendinden yayılan tesviye şapları, iki alan arasında farklı tip malzeme kullanımından kaynaklı kot farklılıklarının giderilmesi veya belirli bir kot seviyesinde yüzey oluşturmak için de kullanılır.

Kendiliğinden Yayılan Tesviye Şapı Çeşitleri Nelerdir?

Tesviye şapı, piyasadaki diğer adları ile akıllı şap , cıvalı şap, self levelling harç  diye de bilinen kendinden yayılma özelliğine sahip çimento veya alçı esaslı bir kaplama malzemeleridir.Tesviye şaplarının kaliteleri, günümüz teknolojisi ile önemli ölçüde geliştirilmesi ile birlikte, kullanım alanına göre doğru ürünün seçilmesi de oldukça önemli konulardan biridir. Seçilen ürün, uygulama alanı üzerinde bulunan trafik yoğunluğu, kullanım koşulları, altta kullanılan zeminin tipi ve son kat malzemelerin döşenmesinde kullanılan yapıştırıcılar ile mutlaka uyumlu olmalıdır. Bu aşamada doğru ürünün belirlenmesi konusunda üreticilerden destek alınabilir. Çimento esaslı zemin şaplarının yanı sıra, son yıllarda kalsiyum sülfat (alçı) esaslı zemin şaplarının kullanımı da hızla artmaktadır. Bu ürünler yaygın olarak bilinen ve zemin iyileştirme olarak kullanılan tesviye şaplarına örnek olarak gösterilebilir ve üzerlerine daha sonradan mutlaka bir kaplama malzemesi yapılarak kullanılabilir. Genellikle PVC, linolyum, vinil, seramik, granit, laminat, lamine, masif parke, epoksi, rulo-karo halı altında kaba şap üzerine uygulanır. Bu ürünlerin genellikle hastane, okul, üniversite, spor salonu, kamu kurumu, mağaza, otellerde yaygın olarak kullanıldığı görülmektedir.

Tesviye Şapı Kullanılmazsa Ne Olur?

• Zemindeki tüm pürüzler, bozukluklar kaplama malzemesinin yüzeyine yansır. 

• Bu durum  hem son kat kaplama malzemenin kötü görünmesini sağlar, hem de malzemenin ömrünü kısaltır. 

• Zeminde kullanılan son kat malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun, zemin tesviye edilmeden kullanıldığında işlevini yapamaz. 

• Örneğin seramik gibi sert yapıda bir kaplama malzemesi yüzeyde bozukluklar var ise tam olarak zemine yapışmaz, olası boşlukların üzerine basınç uygulandığında kaplama malzemesi kırılabilir.

Kendiliğinden Yayılan Tesviye Şapları Nedir?
İnşaat sektöründe hızlı büyümeye bağlı yaşanan en önemli problemlerden biri, nitelikli iş gücünde yeterli artış sağlanamamasıdır. Hız ve zaman faktörünün de etkisiyle birlikte inşaatlardaki imalat kalitesinin düştüğü gözlemlenmektedir. Yapı kimyasalları üreticileri şantiyelerin ihtiyaçlarına cevap verecek yenilikçi ürünler geliştirmeye devam etmektedir. Tesviye şapları, zemin kaplama uygulamalarının öncesinde zeminlerin bozukluklarının giderilmesi ve düzeltilmesi amacıyla kullanılan, kendiliğinden yayılma ve teraziye gelme özelliği bulunan şaplardır.Kendinden yayılan şaplar, yalnızca ekonomik ve pratik olma özelliği ile uygulayıcıların tercih ettiği bir çözüm olmakla kalmayıp sıkıştırma ve yerleştirme işlemlerine bağlı mukavemet, dayanıklılık problemlerinin kalkmasını sağlamıştır. 
 
Kendinden Yayılan Tesviye Şapları Neden Tercih Edilmelidir?
 
Kendinden yayılan tesviye şapları yüksek akıcılığa sahip, kolayca yayılan, bu esnada ayrışma göstermeyen ve yüzeyi kendinden teraziye gelen kaplamalardır. Epoksi kaplama, seramik, mermer, PVC kaplama, karo ve rulo halı, lamine / laminant parke,masif parke, kauçuk gibi döşeme elemanlarının uygulanmasından önce zemin bozukluklarının giderilmesinde tercih edilir.
 
Yapılan araştırmalar; kendinden yayılan şapların, hem performans hem de ekonomik faydaya sahip olduğu sonucunu bizlere göstermiştir. Bu durum, günümüz inşaatlarında kendinden yayılan tesviye şaplarının yaygın bir şekilde kullanılmasına sebep olmuştur. Çimento esaslı şaplar tipik uygulama kalınlığı genellikle 3 ile 10 mm arasındadır. Kalsiyum sülfat (alçı) esaslı olan özel bileşiklerde ise 20 ile 100 mm arasındaki kalınlıklarda uygulama yapılabilir. Bu özel bileşikler tesviye şapı olmadan doğrudan tabliye, döşeme betonu üzerine dolgu amacıyla da kullanılabilir.
 
Kendinden Yayılan Tesviye Şaplarının İçeriği Nedir?
 
Kendinden yayılan tesviye şapları bağlayıcılardan, agregalardan, bazı katkı maddelerinden ve liflerden oluşur. Bu şapların üretimi TS EN 13813’e göre belirtilen kriterlere uygun olarak yapılmaktadır. Şap malzemesinin sahip olması gereken basınç dayanımı, eğilme dayanımı, yüzey sertliği, aşınma ve darbe direnci, yüksek yapışma dayanımına ait standartlar yine bu başlık altında tarif edilmiştir. İçeriğinde çimento, alçı, kohezyon ve aşınma direncini arttıran bazı mineraller, EN 12620 standartına uygun agrega, akışkanlaştırıcı, su itici, hava sürükleyici, priz hızlandırıcı geciktirici çeşitli katkı maddeleri, metalik ve polimer lifler bulunabilir.
 
Kendiliğinden Yayılan Hazır Tesviye Şaplarının Avantajları Nelerdir?
 
•Nihai son kat bitmiş ürün kalitesini arttırır. Uzun yıllar performansını korur.
•Yüzey kalitesinde artış gözlemlenir Yüzeyin daha az tozumasını sağlar.
• Hızlı kuruma sağlar ve üzerine kaplama imkânı verir.
•Yüksek basınç mukavemetine sahiptir.
•Farklı tasarım ve yapı seçeneklerinin yapılmasına olanak sağlar.
•İnşaatlarda üretim verimliliğini arttırarak imalat süresinin kısalmasını sağlar.
•Bu özel şapların, kendinden yayılma özellikleri ile kısa sürede geniş alanları kapsayan hızlı ve kolay uygulamalar yapılabilir.
•İş gücü ve enerji tasarrufu sağlar.
 
Binalarda Su Yalıtımı Neden Önemlidir?

Su, binaların servis ömrünü kısaltan ve dayanıklılığını etkileyen en büyük tehlikelerden biridir. Yapının gövdesine sızan sular, zamanla gövde ve taşıyıcı kısımlardaki donatıların korozyona uğramasına sebep olur, binada zamanla çatlakların ve kırıkların oluşmasının önünü açar. Binalarda su yalıtımı yapılmadığı durumlarda, binanın toprakla temas eden kısımlarına sızan sular, taşıyıcı elemanlardaki donatıları korozyona uğratarak, yük taşıma kapasitelerini azaltır, olası bir yer hareketinde veya depremde binalarda çatlak ve kırılmaların oluşmasına neden olur. 

Binalarda su izolasyonu yetersiz olması yalnızca binanın ömrünü tehdit etmekle kalmaz, aynı zamanda insan sağlığı için de tehlikelidir. Nem ve nemden kaynaklanan küf, mantar, kötü kokuların da insan sağlığını tehdit eder. Yapılarda su yalıtımı ve nem yalıtımı nereden, ne şekilde veya hangi şiddette gelirse gelsin, suyun ve nemin binanın bir kısmına veya kapsadığı hacimlere zarar vermesini önlemek amacıyla yapılmaktadır. Su yalıtımın yapılmaması veya eksik ya da yanlış yapılan su yalıtımı uygulamaları söz konusu yapı malzeme ve elemanların faydalı servis ömürlerini önemli ölçüde düşürmektedir. Aynı zamanda yapının fiziksel varlığı açısından çoğu zaman telafisi olmayan yapısal sorunlara neden olabilmektedir. 

Su yalıtımı uygulamaları, binanın yapımı aşamasında gerçekleşirse ekonomik ve faydalı olur. Bu nedenle binanın yapımında, özellikle geri dönüşü imkânsız olan temel su yalıtım uygulamaları inşaatın en başından planlanarak, yapı malzeme ve elemanlarının faydalı servis ömürlerini arttırmak için uygun malzeme, detay ve nitelikli uygulamalar ile yapılmalıdır.

Binalarda Kullanılan Su Yalıtım Malzemeleri Nelerdir?

Suyun yapıya hangi yoldan, ne şekilde etki ettiği belirlendikten sonra, zemin ve yapı özellikleri de göz önüne alınarak bina temelinin su yalıtımında kullanılacak olan malzemeler seçilmelidir. Basınçlı su etkisine maruz kalınan yapılarda yatay düzlemde gerçekleştirilecek su yalıtımlarında örtü türü ürünlerin kullanılması gerekliyken; perde duvarlarında örtü türü veya sürme esaslı su yalıtım malzemeleri kullanılabilmektedir. Öte yandan basınçsız su etkisine maruz kalan bina temeli su izolasyonun da ise hem yatay düzlemde hem de bodrum perde duvarlarda örtü türü veya sürme esaslı su yalıtım malzemeleri ile yüzeysel yalıtım sistemi oluşturularak ve/veya yapısal yalıtım sağlanarak yapılabilir.

Su Yalıtımı Binayı Depremde Nasıl Korur?

Metallerin büyük bir kısmı su ve atmosfer etkisine dayanıklı olmayıp, normal şartlar altında dahi korozyona uğrayabilirler. Su yalıtımı ise, su ve nemin yarattığı korozyon ve aşınmaları engeller, yapısına herhangi bir yoldan sızan suyun, binanın taşıyıcı elemanları ve donatılarına zarar vermesinin önüne geçer. Özellikle ülkemiz açısından düşündüğümüzde Türkiye’nin belirli coğrafi bölgelerinin nemli bir iklim tipine sahip olması ve deprem kuşağında yer alması, binalarda su yalıtım uygulamalarının gerekliliğinin vurgulanması açısından önemlidir. Nitekim binalardaki deprem hasarları incelendiğinde, boyutlandırmada belirgin bir şekilde dikkate alınmayan korozyonun yapıların deprem hareketinden hasar görmesini önemli ölçüde arttırdığı gözlenmiştir. Su yalıtımı uygulanmamış ya da yanlış uygulama yapılmış binalar olası sakıncalı durumlarla karşılaşmaktadır. Deprem yüküne maruz betonarme binaların su-nem yalıtımının doğru ve eksiksiz yapılması bu nedenle büyük önem taşımaktadır.

Yönetim Kurulu Başkanımızın Ankara Ziyaretinden Kareler

Yönetim kurulu başkanımız Yılmaz Başyiğit, üyesi olduğumuz Anadolu Aslanları İş Adamları derneği yönetim kurulu üyeleri ile Ankara’da meclisimizi ziyaret ettiler. Ziyaretlerinden bazı karaler; 

  • TBMM Kapısı 
  • TBMM 
  • TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman ile 
  • TC Kalkınma Bakanı Sayın Lütfi Elvan ile 
  • TC Kalkınma Bakanı Sayın Bülent Tüfekçi ile
  • AK Parti Milletvekili Sayın Mehmet Elkatmış ile  

 

Geleneksel Ramazan Ayı İftar Buluşmamız

Gelenekselleşen iftar yemeğimize bir yenisini daha ekledi.

Başyiğit Ailesi olarak İş dünyası temsicileri, müteahhit müşterilerimiz, çözüm ortaklarımız, inşaat sanayi sektörü temsicilerimiz ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri dostlarımız ile iftar yemeğinde buluştuk.

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Firmamızı Ziyaret Etti

Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve Bayburt Taşçılar Köyü Derneği Başkan ve Başkan Yardımcısı Ali Erkul ve Hacı Ömer Dündar’ı firmamızda ağırlamaktan onur duyduk. Dernek faaliyetleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Yönetim Kurulu Başkanımız Yılmaz Başyiğit’e plaket takdiminde bulundular.

Askon Genel Başkanı Hasan Ali Cesur Beyefendi Firmamızı Ziyaret Etti

Askon 11. Dönem Genel Başkanı Hasan Ali Cesur Beyefendiyi firmamızda ağırlamaktan onur duyduk. Kendileriyle iş dünyası ve ülke ekonomisi hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Sektördeki gelişmeler değerlendirildi.